Ένα ρολό γεμιστό με τυριά, μπέικον και λαχανικά και αρωματισμένο με μυρωδικά, είναι πάντα εμφανίσιμο, εντυπωσιακό και σίγουρα νόστιμο.
Ένα ρολό γεμιστό με τυριά, μπέικον και λαχανικά και αρωματισμένο με μυρωδικά, είναι πάντα εμφανίσιμο, εντυπωσιακό και σίγουρα νόστιμο.
Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να το μαγειρέψουμε μόνο τις γιορτές, το φτιάχνουμε και το απολαμβάνουμε όποτε εμείς θέλουμε. Είναι ιδανικό για το κυριακάτικό μας τραπέζι!!
Πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσουμε!!
Θα χρειαστούμε:
1.400-1500 γρ. χοιρινό
1 κουταλιά μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 κουταλάκια ρίγανη-θυμάρι-μαντζουράνα
αλάτι - πιπέρι
Για τη γέμιση:
3-4 μπαστουνάκια γραβιέρα
4 φέτες καπνιστό τυρί
5 φέτες μπέικον
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε καρέ
Επιπλέον
λαδόκολλα
σπάγκο
Τι κάνουμε:
[post_ad]
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας «ανοίξει» το χοιρινό έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για να το τυλίξουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω σε μια λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο, το αλείφουμε πρώτα με το λάδι, μετά με την μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών. Την διαδικασία αυτή την κάνουμε και από τις δυο μεριές του κρέατος, την πάνω και την κάτω.
Αρχίζουμε να γεμίζουμε το ρολό μας.
Στο κέντρο τοποθετούμε τις φέτες από το καπνιστό τυρί και ακριβώς από πάνω, τις φέτες του μπέικον.
Στη μια άκρη, εκεί δηλαδή από όπου θα αρχίσουμε να ρολάρουμε, τοποθετούμε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας.
Τέλος τοποθετούμε στη μέση τα κομμένα λαχανικά.
Διπλώνουμε προσεκτικά προς τα μέσα τα 2 άκρα και αρχίζουμε να ρολάρουμε σφικτά, κρατώντας το κρέας καλά.
Τυλίγουμε το ρολό σε λαδόκολλα και έπειτα το δένουμε καλά με τον σπάγκο.
Το τοποθετούμε σε γάστρα, και όχι σε ταψί, για να μη χαθούν κατά το ψήσιμο τα υγρά και μας στεγνώσει.
Προσθέτουμε στην γάστρα και λίγο νεράκι (περίπου 2/3 κούπας νερό) και την σκεπάζουμε με το καπάκι της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 1,5 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και αφαιρούμε τον σπάγκο και τη λαδόκολλα.
Ξαναβάζουμε το ρολό στον φούρνο, για να πάρει χρώμα.
Το αφήνουμε να ψηθεί 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρεται ζεστό, αλλά άνετα τρώγεται και κρύο.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας «ανοίξει» το χοιρινό έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για να το τυλίξουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω σε μια λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο, το αλείφουμε πρώτα με το λάδι, μετά με την μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών. Την διαδικασία αυτή την κάνουμε και από τις δυο μεριές του κρέατος, την πάνω και την κάτω.
Αρχίζουμε να γεμίζουμε το ρολό μας.
Στο κέντρο τοποθετούμε τις φέτες από το καπνιστό τυρί και ακριβώς από πάνω, τις φέτες του μπέικον.
Στη μια άκρη, εκεί δηλαδή από όπου θα αρχίσουμε να ρολάρουμε, τοποθετούμε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας.
Τέλος τοποθετούμε στη μέση τα κομμένα λαχανικά.
Διπλώνουμε προσεκτικά προς τα μέσα τα 2 άκρα και αρχίζουμε να ρολάρουμε σφικτά, κρατώντας το κρέας καλά.
Τυλίγουμε το ρολό σε λαδόκολλα και έπειτα το δένουμε καλά με τον σπάγκο.
Το τοποθετούμε σε γάστρα, και όχι σε ταψί, για να μη χαθούν κατά το ψήσιμο τα υγρά και μας στεγνώσει.
Προσθέτουμε στην γάστρα και λίγο νεράκι (περίπου 2/3 κούπας νερό) και την σκεπάζουμε με το καπάκι της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 210 βαθμούς, για 1,5 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και αφαιρούμε τον σπάγκο και τη λαδόκολλα.
Ξαναβάζουμε το ρολό στον φούρνο, για να πάρει χρώμα.
Το αφήνουμε να ψηθεί 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρεται ζεστό, αλλά άνετα τρώγεται και κρύο.
το είδαμε εδώ
ΣΧΟΛΙΑ