Loading ...

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, με βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, με βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η δίκη πρέπει να ξεκινήσει εντός του επόμενου διμήνου από σήμερα και ο πρόεδρος της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, δεκατρία τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραπέμπεται, με ψήφους 4 εναντίον 1, για νοθεία εγγράφου και απόπειρα απιστίας, ενώ απαλλάσσεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η κατηγορία αφορά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς φέρεται πως εξαφάνισε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα με τις καταθέσεις 1,2 εκ. ευρώ. Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε την άποψη πως ο πρώην υπουργός ήταν εκείνος που διέγραψε τα ονόματά τους, ενώ για τους συγγενείς του είχε την άποψη πως εκμεταλλεύτηκαν την συγγένεια τους με τον κ.Παπακωνσταντίνου για αφαιρεθούν τα ονόματά τους από τη λίστα Λαγκάρντ.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας τα τρία συγγενικά του πρόσωπα. Το βούλευμα που εκδόθηκε είναι αμετάκλητο και θα επιδοθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στον κ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως την παραπομπή του πρώην υπουργού σε Ειδικό Δικαστήριο είχε εισηγηθεί με πρότασή του στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, μετά το τέλος της ανάκρισης από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Καλαγανίδη.

Ο κ. Πλιώτας είχε ζητήσει την παραπομπή και των συγγενών του, Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη, ως συμμέτοχων. Ο πρώην υπουργός, πάντως, μετά την απολογία του είχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

Σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η δίκη πρέπει να ξεκινήσει πριν την 11η Φεβρουαρίου 2015, εκτός και αν στηθούν κάλπες.

Εντωμεταξύ το επόμενο διάστημα αναμένεται και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Γιάννη Διώτη, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών Μανώλης Δράκος έχει προτείνει την παραπομπή του για το αδίκημα της απιστίας που αφορά στους χειρισμούς του με τη λίστα Λαγκάρντ. Οσον αφορά τον Γιάννη Καπελέρη ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του κρίνοντας ότι δεν είχε λάβει ποτέ επισήμως όλη τη λίστα παρά μόνο μερικά ονόματα και πως δεν είχε λάβει ποτέ εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Πώς θα φτάσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη δίκη

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στις επόμενες 10 ημέρες θα πάρει στα χέρια του το βούλευμα και στη συνέχεια, σε δημόσια συνεδρίαση, θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας 13 τακτικά και 6 αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Στην κληρωτίδα δεν θα μπουν τα ονόματα των δικαστών που προήχθησαν σε συμβούλους επικρατείας και αρεοπαγίτες μετά την υποβολή της πρότασης για άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και των συγγενικών του προσώπων. Όπως δεν θα μπουν και τα ονόματα των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που χειρίστηκαν μέχρι τώρα την υπόθεση.

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα κληρωθεί ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου και ο αναπληρωτής του. Η κλήρωση του εισαγγελέα θα είναι μεταξύ των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Από τον Άρειο Πάγο, τακτικά μέλη θα είναι επτά και από το ΣτΕ έξι. Καθήκοντα προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου θα ασκήσει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου, ενώ σε περίπτωση ομοιόβαθμων, πρόεδρος θα είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών.

Αμέσως μετά την κλήρωση των ονομάτων ο πρόεδρος της Βουλής θα αποστείλει στον πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου το σχετικό πρακτικό της Ολομέλειας με τα ονόματα των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου μόλις λάβει από τη Βουλή τη λίστα των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να προσδιορίσει σε διάστημα από 40 έως 60 ημέρες την ημερομηνία της δικασίμου κατά την οποία θα ξεκινήσει η δίκη.

Η δίκη το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Δέγλερη, εκεί δηλαδή όπου έγινε η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER: 1
  1. Απλά ειλικρινά και ανθρώπινα.
    Γράφει ο Ν. Βράχος
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε χθές , για μία ακόμη φορά, το σημερινό στίγμα της Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.
    Φάνηκε αβίαστα η αλήθεια, και η συκοφάντηση ενός ανθρώπου, που ξέρει ,θέλει και μπορεί να αλλάξει την οικονομική πορεία αυτού του τόπου.
    Απλός ,ειλικρινής και πικραμένος, θύμισε πόσο σκληρή και απάνθρωπη είναι η πολιτική.
    Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι ΑΘΩΟΣ, όχι μόνο γιατί φαίνεται, και είμαι σίγουρος ότι το βλέπουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες, αλλά γιατί ενώ ερευνούσε την ..ποιότητα του περιεχομένου της λίστας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ επεξεργαζόταν τα θεσμικά εκείνα μέτρα, με τα οποία θα εφοδιάζονταν οι διωκτικές αρχές, ώστε ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ να αντιμετωπίζουν τους αιώνιους μακροχέρηδες της φοροδοτικής "ασυλίας"...
    Είναι παράξενο και περίεργο σήμερα να βλέπεις ειδική πτέρυγα[[ VIP φοροφυγάδων]] και διακινητών μαύρου χρήματος στον Κορυδαλλό.
    Κι όμως, αυτό το στοιχείο που τεκμηριώνει την αλήθεια και την διάθεση του ανθρώπου να συμβάλλει στην επίλυση του δύσκολου προβλήματος της φοροδιαφυγής, αποσιωπάται σκόπιμα, γιατί αυτό και μόνο δείχνει την αλήθεια !
    Εμένα, σαν απλό Έλληνα ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ότι είπε την αλήθεια.
    Κύριε Παπακωνσταντίνου είμαστε μαζί σου, δίπλα σου, ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Αφήστε το σχόλιό σας εδώ... είτε επώνυμα, είτε διατηρώντας την ανωνυμία σας...

Όνομα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ,42,αναμνήσεις,43,ΑΝΔΡΑΣ,15,ΑΝΕΚΔΟΤΑ,11,Απίστευτα,458,ΑΠΟΨΕΙΣ,16,ΑΣΤΕΙΑ VIDEOS,9,ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ,12,ΓΕΛΙΟ,508,γενικού ενδιαφέροντος,160,ΓΥΝΑΙΚΑ,23,δια χειρός...,28,ΕΙΚΟΝΕΣ,197,εκκλησία,49,εκλογές 2015,15,ΕΛΛΑΔΑ,2919,εργασία,66,ερωτήσεις καφενείου,9,ζώα,77,Ζώδια,5,ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ,105,ΚΑΙΡΟΣ,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,5,ΚΟΣΜΟΣ,836,κουτσομπολιό,159,Μουσική,35,ΜΥΣΤΗΡΙΟ,211,οφθαλμαπάτες,3,ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ,10,παραπολιτικά,7,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,71,Σεισμός,14,ΣΟΚ,235,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,14,ΣΧΕΣΕΙΣ,42,Τεχνολογία,542,ΥΓΕΙΑ,328,φράσεις,28,ΧΡΗΣΙΜΑ,79,ads,1,auto - moto,96,celebrities,258,HOT,461,lifestyle,356,media,225,prognostika,1,quiz,1,sexy,195,sport,301,stoixhma,1,tips,5,
ltr
item
ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ: Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, με βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/papakonstantinou-3-708.jpg?itok=wx1KXNe-
ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ
http://tokafeneiomas.blogspot.com/2014/12/blog-post_96.html
http://tokafeneiomas.blogspot.com/
http://tokafeneiomas.blogspot.com/
http://tokafeneiomas.blogspot.com/2014/12/blog-post_96.html
true
5640985210685719680
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΟΛΑ Περισσότερα... Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Εμφάνιση όλων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Ουπς! Δεν βρήκαμε κάτι! Πίσω στην ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν Χθες $$1$$ ημέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερες από 5 εβδομάδες πριν Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content