Loading ...

Ποια μεγάλη αλύσιδα σούπερ-μάρκετ αποχωρεί από την Ελλάδα;

Ποια μεγάλη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ κινδυνεύει με κλείσιμο; Γιατί οι ιδιοκτήτες της σκέφτονται να αποχωρήσουν από την Ελλάδα;

Ποια μεγάλη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ κινδυνεύει με κλείσιμο; Γιατί οι ιδιοκτήτες της σκέφτονται να αποχωρήσουν από την Ελλάδα;


Προς μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην κοινοπραξία Carrefour – Μαρινόπουλος σκέφτεται να προχωρήσει η διοίκηση του γαλλικού ομίλου, την ώρα που έντονες είναι οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για αποχώρησή από την Ελλάδα της Carrefour.

Η πρόθεση αυτή του κορυφαίου γαλλικού ομίλου «αντανακλά» το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι άλλοτε κορυφαίοι παίκτες του λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ, οι οποίοι αν και ρίχνονται στον «πόλεμο» των προσφορών και των τιμών που έχει ξεσπάσει στο χώρο, ωστόσο εξακολουθούν να καταγράφουν ζημιές. Στην περίπτωση της εν λόγω κοινοπραξίας, η Carrefour – Μαρινόπουλος χάνει διαρκώς τζίρο και μερίδια.

Σύμφωνα με παράγοντες της εγχώριας αγοράς, η εικόνα που παρουσιάζει η Carrefour είναι απόρροια τόσο της δυστοκίας της ελληνικής οικονομίας όσο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο όμιλος σε διεθνές επίπεδο.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι η ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Ζερόμ Λουμπέρ στις 27/9 ενδεχομένως και να αποτελούν ένα πρώτο βήμα ως προς την πρόθεση του ομίλου να μείωση το ποσοστό της συμμετοχής του στην Carrefour – Μαρινόπουλος και στη συνέχεια την αποχώρησή του από τηνΕλλάδα.

Την ίδια στιγμή, κύκλοι του κλάδου υποστηρίζουν ότι οι συνεχείς αλλαγές στο σώμα του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Άλλωστε, σύμφωνα με τη διοίκηση της Carrefour, η τρέχουσα χρονιά θα κλείσει με μείωση των λειτουργικών εσόδων από 15% έως 20%.

Όπως σημειώνουν κορυφαίοι παράγοντες του λιανεμπορίου, η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Carrefour – Μαρινόπουλος δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Σύμφωνα με τους ίδιους, η παρατεταμένη ύφεση και η συνεχής διολίσθηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων του κλάδου οδηγεί σταδιακά και σε άλλα εταιρικά «διαζύγια». Σύντομα, όπως επισημαίνουν, θα πέσουν και άλλα «κανόνια».

ΣΧΟΛΙΑ

BLOGGER: 1
  1. ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ
    Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια.
    Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες των φυλακων Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης τους να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά μαζί με τον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από 17/4 ξεκίνησαν , Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος.
    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Αφήστε το σχόλιό σας εδώ... είτε επώνυμα, είτε διατηρώντας την ανωνυμία σας...

Όνομα

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ,42,αναμνήσεις,43,ΑΝΔΡΑΣ,15,ΑΝΕΚΔΟΤΑ,11,Απίστευτα,458,ΑΠΟΨΕΙΣ,16,ΑΣΤΕΙΑ VIDEOS,9,ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ,12,ΓΕΛΙΟ,508,γενικού ενδιαφέροντος,160,ΓΥΝΑΙΚΑ,23,δια χειρός...,28,ΕΙΚΟΝΕΣ,197,εκκλησία,49,εκλογές 2015,15,ΕΛΛΑΔΑ,2919,εργασία,66,ερωτήσεις καφενείου,9,ζώα,77,Ζώδια,5,ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ,105,ΚΑΙΡΟΣ,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,5,ΚΟΣΜΟΣ,836,κουτσομπολιό,159,Μουσική,35,ΜΥΣΤΗΡΙΟ,211,οφθαλμαπάτες,3,ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ,10,παραπολιτικά,7,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,71,Σεισμός,14,ΣΟΚ,235,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,14,ΣΧΕΣΕΙΣ,42,Τεχνολογία,542,ΥΓΕΙΑ,328,φράσεις,28,ΧΡΗΣΙΜΑ,79,ads,1,auto - moto,96,celebrities,258,HOT,461,lifestyle,356,media,225,prognostika,1,quiz,1,sexy,195,sport,301,stoixhma,1,tips,5,
ltr
item
ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ: Ποια μεγάλη αλύσιδα σούπερ-μάρκετ αποχωρεί από την Ελλάδα;
Ποια μεγάλη αλύσιδα σούπερ-μάρκετ αποχωρεί από την Ελλάδα;
http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/carrefour-marinopoulos-580x386.jpg
ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΣ
http://tokafeneiomas.blogspot.com/2012/04/blog-post_9034.html
http://tokafeneiomas.blogspot.com/
http://tokafeneiomas.blogspot.com/
http://tokafeneiomas.blogspot.com/2012/04/blog-post_9034.html
true
5640985210685719680
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΟΛΑ Περισσότερα... Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Εμφάνιση όλων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Ουπς! Δεν βρήκαμε κάτι! Πίσω στην ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν Χθες $$1$$ ημέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερες από 5 εβδομάδες πριν Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content